Tigerworld- pentu luovutetaan;


          -Rekisteröitynä ja mikrosirutettuna-
 
         -Aikaisintaan 13 viikon ikäisenä-
 
         -Madotettuna ja rokotettuna- 
 
      -Eläinlääkärin tarkastamana-
 
     -Pentupaketin kera-
(sis. hoito-ohjeet, ruokaa ja leluja)
 
-Sisäkissaksi-
(ulkoilu ainoastaan kissoille tarkoitetussa ulkotarhassa, verkotetulla/lasitetulla parvekkeella tai valjaissa)
 
-Sosiaalisena ja sisäsiistinä-

 

Ennen kissan hankkimista kannattaa miettiä seuraavia asioita:

Olenko (tai onko perheeni) valmis huolehtimaan kissasta koko sen eliniän? Olenko halukas käyttämään aikaa kissan ruokkimiseen sekä turkin- ja terveydenhoitoon? Olenko valmis hoitamaan kissan terveyttä ja sairautta niin kotona kuin eläinlääkärissäkin, huolehtimaan rokotuksista jne. eläinlääkärikuluissa säästämättä? Onko minulla tiedossa paikka, jonne voin viedä kissan hyvään hoitoon, kun lähden matkalle? Onko asunnossani tilaa kissalle ja onko perheessäni mahdollista pitää kissaa (esim. allergia)? Suvaitseeko perheeni sen, että sohvaan saattaa tulla kynnenjälkiä, koriste-esineitä saattaa mennä rikki tai kukat joutuvat kissan ”käsittelyyn”?

Tigerworld-pentu luovutetaan vain rakastavaan ja vastuuntuntoiseen kotiin, jossa kissa saa koko elämänsä laadukasta ruokaa ja hyvää hoitoa. Meille on tärkeää, että ne saavat kodin, jossa niitä rakastetaan perheenjäseninä. Sen terveyttä, hyvinvointia ja turvallisuutta on vaalittava.

Jokainen kissa on yksilö, jonka tarpeet pitää ottaa huomioon. Kissa on laumaeläin, joka viihtyy lajitovereidensa seurassa erityisesti jos muu perhe joutuu olemaan paljon pois. Toivomus on, että kissalla olisi kotona kissakaveri, sillä yksin Maine Coon pitkästyy ja pahimmillaan purkaa energiaansa pahantekoon. Ainoana kissana aktiviteetteja on oltava runsaasti tarjolla. Järkevä vaihtoehto on ottaa sisarukset samasta pentueesta, mutta kaverin voi hankkia myöhemminkin.

Kissoilla voi olla omia rotukohtaisia tapoja, mieltymyksiä tai tarpeita, joten toivomme, että ostaja tutustuu Maine coon- rotuun ennen hankintaa. Pidämme tärkeänä sitä, että kissamme löytävät kodin joka on juuri niille sopiva.

Pennut myymme pääosin lemmikki/näyttelytasoisina ja leikkautussopimuksella.  Lemmikkitasoinen ei tarkoita viallista pentua, vaan siinä voi olla jokin näyttelyssä sertin eväävä virhe. Näyttelytasoisella ei ole sertin evääviä virheitä, mutta menestystä näyttelyissä emme kuitenkaan voi taata. Kasvatukseen myymme kissan hyvin harvoin ja harkiten. Siitoskissaa haluavan on oltava rekisteröitynyt kasvattaja.

Rajoittaaksemme kissojen määrää kodissamme, etsimme myös vastuullisia ja yhteistyökykyisiä sijoituskoteja mielellään Satakunnan alueelta.

Mitä tarkoittaa sijoituskissa? *klik*

Tigerworld- pennusta kiinnostuessasi voit tehdä alustavan varauksen ottamalla yhteyttä sekä kertomalla itsestäsi ja kodista johon pentua suunnitellaan. Vasta kun pentua on käyty katsomassa, otamme lopullisen varauksen vastaan. Meillä on käytössä varausmaksu, joka maksetaan lopullisen varauksen yhteydessä. Loput viimeistään ennen pennun luovutusta. Varausmaksun maksaessasi sitoudut ostamaan pennun. Mikäli kauppa peruuntuu ostajan toimesta, varausmaksua ei palauteta. Jos myyjä jostain syystä peruu kaupan, varausmaksu palautetaan ostajalle.

 

 


On syytä muistaa, että maine coonin turkki ei pysy kauniina ilman työtä. 

Hieman ohjeita ruokinnasta ja turkinhoidosta:

Kissanpentu tarvitsee usean kerran päivässä pienehköjä aterioita. Ruokalajeja kannattaa pyrkiä vaihtelemaan, jottei kissasta tulisi liian nirsoa. Pennulle on hyvä antaa ruokaa 3 kertaa vuorokaudessa noin kymmenen kuukauden ikään asti. Aikuiselle kissalle riittää kaksi ateriaa päivässä, aamulla ja illalla.

Kuivamuonaa on hyvä olla aina esillä. Suosittelemme erityisesti viljattomia ja lisäaineettomia eläinkaupoista saatavia kuivamuonia, sillä ne eivät kasvata virtsakivien vaaraa, kuten markettien huonolaatuiset kuivamuonat paljon nautittuina. Kuivamuonakuppi ja ruokailupaikka on pidettävä siistinä. Ruokailupaikan on lisäksi hyvä olla rauhallisella paikalla. HUOM! RAIKASTA VETTÄ ON OLTAVA AINA SAATAVILLA!

Varo seuraavia ”karikkoja” ruokinnassa:

- Yleisestä uskomuksesta huolimatta LEHMÄN MAITO EI SOVI KISSALLE, se aiheuttaa monesti ripulia! HYLA-kermaviiliä tai kissan maitoa voi kokeilla.

- Ei raakaa valkuaista kissalle, aiheuttaa ripulia (keltuaista voi silloin tällöin antaa)

- Kala ei sovi kissan pääasialliseksi ravinnoksi, vaan se tarvitsee monipuolisen ruokavalion ja varsinkin järvikalat on keitettävä (matojen vuoksi)

- Varo liiallista suolan ja sokerin saantia (suolaiset leikkeleet ja makeiset vain harvinaisena herkkuna)

MUISTA, ETTÄ KISSA ON LIHANSYÖJÄ JA IHMISTEN KOTIRUOKA EI SOVI SEN RAVINNOKSI! 

 


Vitamiinit

Pyri ruokinnassa monipuolisuuteen. Jos kissa on nirso ja suostuu syömään vain yksipuolisesti, voi lisävitamiini (mm. Multicat) olla tarpeen. Myös pennuille vuoden ikään saakka ja odottaville naaraskissoille vitamiinitabletit ovat suositeltavia. MUISTA VAROA KUITENKIN VITAMIINIEN YLIANNOSTUSTA! Moniin valmisruokiin on jo lisätty vitamiineja ja jos kissa syö niitä runsaasti, lisävitamiini ei yleensä tarvita.

 


Silmien, korvien ja hampaiden puhdistaminen

Silmät puhdistetaan päivittäin niiden ollessa likaiset (tai tarvittaessa) vanulapulla ja silmähuuhteella tai keitetyllä ja jäähdytetyllä vedellä, jos silmävettä ei ole saatavilla

Korvat on hyvä tarkastaa ja puhdistaa ainakin aina ennen pesua (vanulapulla) . Jos korvissa on erityisen runsaasti tummanruskeaa eritettä (ikään kuin kahvinporoja), kyseessä saattaa olla korvapunkki. Ota tällöin yhteys eläinlääkäriin.

Hampaat olisi hyvä puhdistaa n. kerran viikossa. Pentu on hyvä totuttaa hampaiden harjaamiseen, siihen käy eläinkaupasta ostettu sormiharja tai vauvan hammasharja. Jos harjaus ei millään onnistu, laitetaan kissoille tarkoitettua hammastahnaa  puhtaalla sormella kissan suuhun ja koitetaan sormella hieman ”harjata” hampaita. Jos hampaiden hoito ei onnistu, kannattaa eläinlääkärikäynnin yhteydessä pyytää tarkistamaan hammaskivitilanne.

 


Kampaaminen

Maine coon  kammataan läpikotaisin, juurta myöten päivittäin tai kampausväliä voi hieman harventaa, jos kissan pesee erityisen usein (jos kissa pestään esim. n. kolmen viikon välein, saattaa turkin tyypistä riippuen riittää kampaus vain pari kertaa viikossa) Kammatessa on hyvä samalla tarkastaa kissan ihon kunto.

Jos turkkiin tulee takku, yritä selvittää se käsin, EI KAMMALLA VETÄMÄLLÄ. Tarvittaessa turkki leikataan, jos kissa ei ole tulossa näyttelyyn. Kissa ei saa kärsiä kampaamisesta!

 


Pesu ja kuivaaminen

Ennen pesua leikataan kissan kynnet (kissoille tarkoitetuilla kynsisaksilla, varotaan hermoa ja verisuonia eli punaista aluetta kynnessä), puhdistetaan silmät ja korvat sekä näyttelyyn mentäessä nypitään ”vääränväriset” ja jäykät karvat, näytämme tämän aina uuden näyttelypennun omistajille. Ennen pesua kissan pitää olla takuton ja irtokarva kammataan pois.

Ajan kanssa oppii löytämään itselle sopivat toimintatavat, oikeaa tapaa suorittaa pesu ja kuivaus ei ole. Pääasia on, että turkki kastuu ja puhdistuu joka kohdasta ihoa myöten. Maine coonin puhdas turkki on suora, takuton ja ilmava.

 

Pesu

Opetamme aina uuden pennun omistajalle kissan pesun ja kuivauksen, jollei se ole hänelle ennestään hyvin tuttua. Veden lämmön tulee olla noin 37 astetta, hieman kättä lämpöisempää, sillä kissan ruumiinlämpö on korkeampi kuin ihmisellä. Varaa valmiiksi muutama pyyhe.

Jos kissan turkki on hyvin rasvainen, aloitetaan pesu hieromalla "kriittisimpiin" kohtiin (yleensä korvan taustat, kauluri, hännäntyvi) tehokasta rasvanpoistoainetta. Tämän jälkeen kissa huuhdellaan hyvin.

Peseminen aloitetaan rasvanpoistoshampoolla, jonka tarkoituksena on poistaa rasva turkista. Rasvanpoistoshampoo hierotaan märkään turkkiin joka puolelle (kasvoja ei tässä vaiheessa pestä), sen jälkeen lasketaan turkkiin hieman lämmintä vettä ja jatketaan vaahdotusta. Tämän jälkeen kissa huuhdellaan hyvin. Rasvanpoisto huuhteluineen toistetaan turkin rasvaisuudesta riippuen 1-3 kertaa.

Muista varoa veden pääsemistä kissan silmiin, sieraimiin, suuhun ja korviin!

Tämän jälkeen on vuorossa varsinainen shampoopesu. Sitä hierotaan joka paikkaan ja märkänä turkki on hyvä myöskin karstata läpi, jotta shampoo varmasti levittyy kunnolla, samalla lähtee myös irtokarvaa. Jos on tarpeen, tässä vaiheessa voi pestä kissan kasvot (jos ne ovat värjäytyneet) laimentamattomalla shampoolla, joka huuhdellaan pois käyttäen omaa kättä tai vanulappua. Varo kissan silmiä! Tämän jälkeen kissa huuhdellaan huolellisesti. Shampoopesu suoritetaan 1-2 kertaa.

Seuraavaksi on vuorossa hoitoaine. Kissasta on hyvä poistaa tässä vaiheessa enin vesi esimerkiksi puristelemalla tai kuivaamalla pyyhkeeseen. Laimennettu hoitoaine levitetään joka puolella kissan turkkia (taas voi käyttää karstaa) ja mielellään annetaan vaikuttaa muutama minuutti. Sitten hoitoaine huuhdellaan hyvin.

PESUSSA HUOMIOI ERITYISESTI ”KRIITTISET” PAIKAT: KORVANTAUSTAT, KAULURI, JALKOJEN TAUSTAT JA HÄNNÄNTYVI!

 OLE TODELLA HUOLELLINEN VIIMEISESSÄ HUUHTELUSSA, KÄYTÄ AIKAA!

 Huomioi myös vatsa, jalat jne.

 

Kuivaaminen

Pesun ja huolellisen huuhtelun jälkeen enimmät vedet puristellaan pois turkista käsin. Sen jälkeen kissaa kuivataan (painellen, ei hieroen) kevyesti pyyhkeellä. Seuraavaksi pyyhekuivaan turkkiin voi suihkuttaa kampausnestettä, joka poistaa turkin sähköisyyttä ja parantaa sen käsiteltävyyttä.

Kuivaaminen tapahtuu hiustenkuivaajan (tai erityisen kissakuivaajan) avulla. Tarkasta, ettei ilma ole liian kuumaa tai ettet puhalla liian läheltä! Karstalla karstataan kohtaa, johon kuivain puhaltaa. Karstaaminen kannattaa yleensä tehdä vastakarvaan, se tehostaa turkin kuivaamista.

 Kuivaamisessa edetään järjestelmällisesti, yksi paikka kuivataan täysin kuivaksi ennen jatkamista seuraavaan. Kuivaaminen on hyvä aloittaa korvantauksista, sen jälkeen kuivataan niska, ensin toinen ja sitten toinen kylki ja selkä. Seuraavaksi kuivataan kissan kauluri. Myös hännän voi kuivata tässä välissä.

Vatsan kuivaaminen on helpointa tehdä kissan maatessa selällään avustajan sylissä (pyyhe alle). Samalla voidaan kuivata myös kissan ”housut”. Ole huolellinen, että joka paikka, myös kainalot tulee kuivattua. Moni kissa on hiukan eri mieltä varsinkin kuivauksen tästä vaiheesta. Älä anna periksi. Rauhoittele kissaa ja jatka kuivausta niin kuin olit suunnitellut.

Viimeistele kuivaus puhaltamalla viileää ilmaa läpi koko turkin. Turkin tyveen jää erittäin helposti kosteutta, vaikka turkki tuntuisi kuivalta kädellä koitettaessa. Jos turkkiin jää hiemankaan kosteutta, se vetää turkin kiharaan ja siihen tulee helposti takkuja.

Mikäli kuivaaminen tuntuu mahdottomalta tai se ei vain onnistu, voi turkin antaa kuivua vaikka saunassa tai takan lämmössä, samalla kampaillen. Tärkeintä on, että kissa ei pääse vilustumaan.

Suosittelemme pennun pesemistä n. kolmen viikon välein, koska sen karva on untuvaista ja helposti takkuuntuvaa. Samalla pentu tottuu pesuun ja kuivaamiseen. Aikuinen kissa on hyvä pestä noin kuukauden välein. Tietyt värit vaativat pesua useammin kuin toiset, opit sen käytännössä.

 Urokselle saattaa tulla ns. ”rasvahäntä” (hännän tyvi rasvoittuu hormonitoiminnan johdosta), jolloin pesua vaaditaan useammin.

Jos kissan turkissa on hilsettä, kannattaa pestessä kiinnittää huomiota turkin kosteutukseen. Kannattaa kokeilla hoitavaa shampoota ja hoitoaineen annetaan vaikuttaa hyvin. Myös turkkiin jätettävää hoitoainetta voi kokeilla.

 Huuhtele huolellisesti – hilseily saattaa johtua myös siitä, että turkinhoitoaineita on jäänyt turkkiin tai ihoon. Hilseily saattaa johtua myös kuivasta sisäilmasta, erityisesti talvella. Ilmankostutin saattaa auttaa. Mieti myös saako kissasi riittävästi vitamiineja. Multicat-kuuri saattaa auttaa, myös lohiöljyä voi kokeilla. Jos hilseily on jatkuvaa tai kissan iho selvästi kutisee tai karvan lähtö on erityisen runsasta, ota yhteys eläinlääkäriin syyn selvittämiseksi ja avun löytämiseksi.

Maine coonit vaihtavat turkkinsa silloin tällöin (usein kevättalvella). Tällöin kannattaa kammata turkkia päivittäin.

MAINE COON KISSA ON KAMMATTAVA JA PESTÄVÄ, VAIKKEI SE KÄVISIKÄÄN NÄYTTELYISSÄ.


 

Lapset ja kissat

Maine coon kissat ovat ihmisläheisiä, kilttejä ja rauhallisia kissoja, jotka sopivat hyvin lapsiperheeseen. Lapsia on hyvä opettaa lähestymään kissaa rauhallisesti. Heille opetetaan kuinka kissaa silitetään ja isommille lapsille opetetaan kuinka kissaa nostetaan. Lapsille on painotettava, ettei kissaa kosketella kovakouraisesti tai vedetä hännästä. Leluja ei myöskään tule heiluttaa kohti kissan kasvoja.

Lapsille on hyvä kertoa, että kissan pitää saada syödä ja nukkua rauhassa. Kissalle on hyvä olla olemassa jokin ”piilopaikka”, jossa se saa nukkua omassa rauhassa niin halutessaan.

Jos lapsi tulee perheeseen kissaa myöhemmin, on kissalle osoitettava huomiota, ettei sitä unohdeta tai syrjäytetä. Kissakin tuntee mustasukkaisuutta.


Vuosittainen terveydenhoito

Kissasi on rokotettu ja mikrosirutettu. Rokotukset on annettu noin kahdeksan ja kahdentoista viikon iässä. Tämän jälkeen rokotukset on uusittava vuosittain (tai eläinlääkärin ohjeen mukaan), vaikka kissasi olisikin sisäkissa. Esimerkiksi kenkien mukana kulkeutuvat koirien ulosteet saattavat riittää.

Kissa madotetaan 2-4 kertaa (pentu neljä kertaa, aikuiselle sisäkissalle riittää kaksi madotuskertaa) vuodessa.

Jos lähdet ulkomaanmatkalle kissan kanssa, muista selvittää ajoissa tarvittavat rokotukset, madotukset ja todistukset. Kissa tarvitsee oman passin. Selvitä mikä on päivystävä eläinlääkäri asuinalueellasi.

Eläinlääkärikustannusten varalle voi halutessaan ottaa lemmikkieläinvakuutuksen, lisätietoja vakuutusyhtiöiltä.

 

 


Vaaran paikkoja

Varo:

- päästämästä kissaa karkaamasta ovesta tai ikkunasta

- ettei kissa astu kuumalle hellan levylle

- kun käynnistät pyykinpesukoneen tms, ettei kissa ole mennyt sinne

- ettei kissa polta itseään, kun avaat uunin luukun tai lämmität saunaa

- ettei kukaan istu tai astu kissan päälle

- ettei kissa jää oven väliin

- muista olla jättämättä wc-pöntön kantta auki, kissa putoaa sinne helposti

 parvekkeellekaan kissalla ei ole asiaa ellei se ole lasitettu tai siinä ole verkkoa hyppäämisen estämiseksi.

Muista myös, että kissa on utelias eläin, joka menee joka paikkaan, minne sen pää mahtuu. Se voi myös kiivetä hyvin korkealle. Pois sieltä voi olla vaikeampi päästä.

Muista olla jättämättä kissojen saataville lääkkeitä, kemikaaleja tai mitään (esim. ompelulanka ja -neulat, kuminauhat, pussinsulkijat, nastat jne.), mitä se voi syödä. Ota selvää mitkä kasvit ovat kissalle myrkyllisiä (mm. joulutähti, limoviikuna). Varo myös jättämästä muovipusseja esille, kissa voi tukehtua sinne.

Kissan ensiapukaapissa on hyvä olla muun muassa parafiiniöljyä (jos kissa syö jotain sopimatonta, parafiiniöljy auttaa tukoksen estämisessä), lääkehiiltä (myrkytyksen estämisen ensiavuksi), kyypakkaus käärmeenpureman tai hyönteisen piston varalta sekä tietysti erilaisia sidetarpeita. Myös ripulin varalta on hyvä olla olemassa eläinten ripulilääkettä. Jos kissalla on ripuli tai se oksentaa, muista lääkitsemisen lisäksi huolehtia riittävästä nesteen saannista tarvittaessa juottamalla sitä varovasti ruiskulla. Pentu kuivuu nopeasti ja sen yleistila heikkenee. Ota heti eläinlääkäriin yhteyttä, jos eläin muuttuu apaattiseksi.