150444_367636973295253_100001468608244_996388_1120876720_n.jpg

Maine Coon on alkuperältään Pohjois-Amerikan koillisosassa, Mainen osavaltiossa itsekseen luonnonvalinnalla jalostunut rotu. Nykyään tämä "rotanmetsästäjien ja navettakissojen" jälkeläinen on mitä ihanin kotiemme lemmikki.

Ulkonäöltään Maine Coon on lihaksikas ja massiivinen kissa. Turhaan se ei ole saanut maailman suurimman kissan titteliä. Urokset ovat yleensä 6-8 kilon painoisia, naaraat ovat hennompia ja naisellisempia. Maine Coon on hidaskasvuinen rotu, täyteen mittaansa ne ovat kasvaneet vasta 3-4 vuotiaina.

Maine Coon on luonteeltaan ihmisrakas, seurallinen, myös lasten kanssa hyvin toimeentuleva ja joskus ylitsepursuvan rakastava lemmikki. Sen väri voi olla lähes mikä tahansa kotikissasta tuttu väri tai väriyhdistelmä. Naamiovärit eivät kuitenkaan ole sallittuja. Yleisimpiä ovat tabby- ja tiikerikuviot eri väreissä, hieman harvinaisempia ovat kilpikonna, savu ja yksiväriset ilman valkoista tai valkoisen kera.

Maine Coon on puolipitkäkarvainen kissarotu, jonka turkin pituus ja tuuheus voi vaihdella lämpötilan mukaan. Turkki on hartioilta lyhyt, selästä, vatsan kohdalta ja takajaloista sensijaan pitkä. Häntä on aina tuuhea. Karva on silkkisen tuntuinen mutta paksu, joka laskeutuu pehmeästi vartaloa vasten. Aluskarva on erittäin kevyt. Kokokauluri on toivottava mutta ei välttämätön, korvien juuressa tulisi kuitenkin olla pitemmät kaulurikarvat.

 

 

Kuvassa:   Tigerworld Nothing To Fear

 

                                                                                                   Lähde: Pirok